Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
 

News:



Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
Electroacoustics Toolbox / Re: Stops measuring after upgrade to OSX 10.9
« Last post by H3nry on December 13, 2013, 04:49:37 PM »
Watching in Activity Monitor, with Meter Bridge, Oscilloscope, Octave Analyzer, and X-Y Scope open, Toolbox increases memory footprint by about a megabyte per second. Meter Bridge uses memory faster than the rest. Related to window redraw frequency?

Be not on the bleeding edge, guys. My location recording laptop is on Snow Leopard. It HAS to work.
92
Electroacoustics Toolbox / Re: Stops measuring after upgrade to OSX 10.9
« Last post by H3nry on December 13, 2013, 04:14:08 PM »
Toolbox crashed after about 3 hours under Mavericks. Memory leak maybe? It had allocated 3.7GB before it halted and was shut down. Crash log attached.
93
Electroacoustics Toolbox / Re: Interface not found
« Last post by H3nry on December 13, 2013, 11:07:58 AM »
 :-D Happy to report TASCAM has released new drivers for their US-xxx interfaces which add Core Audio support as well as the previous direct "bit-accurate" type. The Core Audio interface works with FEAT and other App Store applications.
94
Electroacoustics Toolbox / Re: Stops measuring after upgrade to OSX 10.9
« Last post by BrackmanSI on November 08, 2013, 04:26:38 PM »
I have the same issue.  Flipping annoying especially with a large show this weekend.  Seems to just do it based upon time.  Leave it running for about a minute and it stops.  Pressing stop and play button causes incremental readings kinda like a freeze frame function.  Kinda wild.  Not really liking this whole Mavericks deal.
95
Electroacoustics Toolbox / Stops measuring after upgrade to OSX 10.9
« Last post by AudioFixer on November 05, 2013, 11:35:43 PM »
After upgrading to Mavericks my project windows stops measuring after some time and can not be started again. No pattern in what type of measurement window..
Start - Stop button changes to strange color when pressed in individual windows that have stopped.
Reloading whole project and all OK again for a while.

Would also be nice to have dBu reference - calibration.
( dBu are the most common ref. in Pro Audio. )

Regards
AudioFixer
96
Electroacoustics Toolbox / Re: Interface not found
« Last post by H3nry on October 30, 2013, 09:39:31 PM »
The other apps I use with the interfaces came from the App Store, so they would presumably be sandboxed. If I open the demo of Toolbox from this website, it recognizes both interfaces, so I can confirm the diagnosis. With luck, TASCAM will address the issue in the Mavericks drivers.
97
Electroacoustics Toolbox / Re: Interface not found
« Last post by FaberAST on October 23, 2013, 05:04:59 PM »
It turns out that the problem occurs when sandboxing is enabled for an app. Sandboxing is required for all app submissions to the Mac App Store, which is why this problem only affects the App Store version of the Toolbox. It would also seem that Tascam could solve the problem with their own drivers, since many other audio devices (including many of their own) work fine with sandboxing enabled.
98
Electroacoustics Toolbox / Re: Interface not found
« Last post by H3nry on October 23, 2013, 08:14:59 AM »
To complicate matters, Apple has released Mavericks OS, and TASCAM is revising drivers for the US-xxx series interfaces. This may or may not resolve the problem with Toolbox. :roll:
99
Electroacoustics Toolbox / Re: Interface not found
« Last post by FaberAST on September 18, 2013, 03:55:40 PM »
I have acquired a Tascam US-144mkII for testing and can confirm that it does not appear in the device list in Electroacoustics Toolbox. At least now, I can start digging for a real solution to this problem.
100
Electroacoustics Toolbox / Re: Interface not found
« Last post by H3nry on September 06, 2013, 04:00:59 PM »
The version 2.0 driver is not compatible with OS 10.8. As mentioned, the Toolbox update is not compatible with OS 10.6, so I had to update the OS, and that forced an update to the TASCAM 2.10 driver. The 2.0 driver works with the old MacOS and old version of Toolbox, but since I've updated everything else, I can't really go back to Snow leopard on the older Mac, and the new Mac *requires* 10.8.

The US-800 seems to use a different software structure. I tried installing it to see what it is like, and it does not install a driver in /Library/Audio/Plug-Ins/HAL/ like the US-1xx series and the US-1800 do. I presume the US-800 has newer firmware which doesn't require installing a plug-in.
Pages: 1 ... 8 9 [10]